NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Anaheim Ducks

september 28, 2008 17:54 by Tomas

Laguppställning

 

C.Kunitz R.Getzlaf C.Perry                                          J.S Giguere

B.Ryan B.Morrison T.Selanne                                       J.Hiller

R.Carter S.Påhlson T.Moen

B.May T.Marchant R.Neidermayer

 

C.Pronger M.Schneider

S.Neidermayer F.Beauchemin

K.Huskin S.O´Donnell

 

Scott har bestämt sig för att spela sista året på sitt kontrakt, frågan är om Teemu kommer tillbaka. Om han gör det har Anaheim en slagkraftig andrafemma med nye Morrison och den unge Bobby Ryan.. Annars behöver de fylla på top sex positionerna med en målskytt. Problemet är dock att det inte finns löneutrymme och ryktet går att Schneider kommer bytas bort för att skapa fler möjligheter. Att Getzlaf var en av ligans bästa yngre centrar visste många och alla såg vad han åstadkom i VM. Samuel Påhlson är en av ligans bästa defensiva forwards och tillsammans med de andra i tredje- och fjärdefemman skapar han ett av de hårdaste och tuffaste lagen i ligan. Lägg där till spelare som George ”70-tals mustaschen” Parros, som är en av tungviktskungarna i ligan, så förstår man att det kommer att smälla. 

 

Sedan Pronger kom till ankorna har de haft en av ligans bästa backbesättningar. Scott kom inte in i laget fören kring jul och skador på flera viktiga spelare gjorde att Stanley Cup vinnarna från 2007 hade det kämpigare. Om laget inte dras med skador så kommer de att gå långt i årets slutspel. Tre backar bidrar med minst 40 poäng var utan att missa i det defensiva arbetet. Om Schneider försvinner så finns det yngre som kan fylla på från AHL.

 

Joakim Lindström, 24, har två starka säsonger bakom sig i Syracuse AHL. Möjligen kan ha spela till sig en plats i laget under försäsongen. Joakim har dock inte varit självklar i svagare Columbus som han tillhört så detta kan vara sista chansen (4+4 på 37 matcher). På backplats finns Brian Salcido som blev uttagen till AHLs andra All-star lag efter 11 mål och 42 assist på 71 matcher.

 

Anaheim gjorde minst mål av alla slutspelslag förra året. Vilket visar på stark defensiv och riktigt bra målvakter. Giguere satte personligt rekord med 2.12 i insläppta mål per match och i räddningsprocent 92.2. Jonas Hiller bör kunna stå kring 20 matcher så att J.S är pigg i slutspelet.

 

Forwards 7/10                   

Backar 9/10

Målvakter 10/10

Lagledning 8/10


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 28. 2024 21:26