NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Minnesota Wild

september 28, 2008 18:12 by Tomas

Laguppställning

 

A.Brunette P.M.Bouchard M.Gaborik                          N.Bäckström

A.Miettinen M.Koivu O.Nolan                                     J.Harding

B.Pouliot E.Belanger S.Veilleux

D.Boogaard J.Sheppard C.Weller

 

K.Johnsson B.Burns

N.Schultz M.Zidlicky

K.Foster M.A Bergeron

 

Minnesota vann mycket överraskande Northwest Division förra året men åkte ut redan i första omgången. Marian Gaborik gjorde sin bästa säsong med bland annat 42 mål efter tre skadefyllda säsonger. Hans 42 mål var överlägset bäst i Wild och det är där problemet ligger. Mark Parrish 16 mål var näst bäst, men han köptes ut från sitt kontrakt. Jacques Lemaire förespråkar ett defensivt spelsystem, men ett lag måste självklart kunna utnyttja tillfällen som ges. Laget har förstärkt med PP specialisten och hemvändaren Andrew Brunette och tuffe Owen Nolan, ingen av dessa gjorde dock 20 mål förra året.  Anti Miettinen från Dallas skrev även på ett kontrakt efter sin poängbästa säsong hittills, 34 poäng på 69 matcher. Koivu har vuxit som center och utvecklat sin teknik, kämparandan har alltid funnits där.  

 

Kim Johnsson producerar inte lika mycket poäng som han brukade men är en klippa att luta sig mot. Brett Burns utvecklades till ett offensivt hot och gjorde 15 mål och han kommer att utvecklas till en av ligans bättre backar. Marek Zidlicky togs in från Nashville där han gjorde fina 43 poäng, framför allt förstärker han lagets PP. Även Bergeron har offensivpotential men han måste bli säkrare i egen zon. Nick Schultz har ännu inte haft en minussäsong och Kurtis Foster är tung att möta och har ett hårt skott.

 

Colton Gilles var Minnesotas förstaval förra året och power forwarden har goda möjligheten att ta en plats redan i år. Han är lättlärd och aggressiv och kan säkert fungera utmärk i Lemaires lagbygge. Laget har det tunt med målgörare bland sina prospekt. Backen Tyler Cuma har dock något speciellt och valdes OHL Rookie of the Year 2006-07. Den 22 årige Anton Khudobin från Kazakstan bör ta första spaden i AHL och om något år utmana Harding om andra platsen i Wild målet.

 

Nicklas Bäckström har tagit på sig rollen som nr 1 i Wild målet. Han hade 33 vinster, 92 % räddningar och 2.31 i målsnitt. Statistiken talar för sig själv och visar att den 30 åriga finnen är en av ligans bättre målvakter även om laget spelar defensivt. Josh Harding stod 29 matcher under året och klarade sig bra i målet.

 

Forwards 6/10

Backar 7/10

Målvakter 8/10

Lagledning 7/10


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 28. 2024 22:53