NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

St.Louis Blues

september 28, 2008 18:16 by Tomas

Laguppställning

 

P.Kariya A.McDonald B.Boyes                                    M.Legace

P.Berglund K.Tkachuk D.Perron                                   C.Mason

D.Backes J.McClement L.Stempniak

D.King Y.Stastny D.Hinote

 

E.Brewer E.Johnson

B.Jackman A.Pietrangelo

J.McKee J.Woywitka                                        

 

Laget som alltid gick till slutspel under lång tid har de senaste åren kämpat i botten på ligan. Ett av de största problemen är målskyttet och bristen på offensiva backar. I lagets förstafemma ska alla göra kring 70 poäng efter att Brad Boyes vuxit fram som en målskytt, 43 mål senast. Keith Tkachuk är inte lika snabb som tidigare men känslan för mål finns kvar, han har även lärt sig att teka. Patrik Berglund har gjort 97 poäng på 92 matcher för Västerås och skulle han klara av det tuffare NHL så är hans bra nog redan för en toppline. Han är lång med bra räckvidd men skulle behöva lägga på sig en del muskler. David Perron var bäst på +16 under sin rookis säsong och gjorde dessutom 27 poäng. Lee Stempniak gick från 27 till 13 mål som kan förbättras med spel i PP.

 

Erik Johnson, nr 1 2006, var poängbäst (33) av backarna och har vuxit in i rollen som ny Pronger, även om han bara är 20 år gammal. Både Eric Brewer och Barret Jackman är mycket bra i defensiven men glänser inte med sin puckhantering. Jay McKee spelar med hjärta och täcker skott som om det inte fanns en morgondag. Alex Pietrangelo valdes som 4 totalt i årets draft och kan slå sig in i truppen. Det finns flera backprospekt men Alex likt Eric har ett tungt skott, bra positionsspel och grymma tacklingar. För Niagara i OHL gjorde han 53 poäng på 60 matcher.

 

Linköping sonen Jonas Junland tros kunna utmana om en plats bland backarna om ett par år. Även Danske Lars Eller senast från Frölunda ska kunna utmana. Tidigare draftad  i förstarundan 2005 och högerfattad talar till T.J Oshies fördel men han har inte spelat någon AHL match än. 25 årige Matt Foy spelade mycket bra i Minnesotas tredjefemma och har tidigare varit en bra målskytt i AHL, så det kan finnas mer att ta av.

 

Manny Legace har varit lagets viktigaste spelare de senaste två åren sedan han kom från Detroit. Förmodligen behöver han avlastning mot slutet av säsongen och Hannes Toivonen var inte tillräckligt bra. Chris Mason togs in från Nashville med förhoppningen att han ska nå samma nivå som under 2005-2007.

 

Forwards 6/10

Backar 7/10

Målvakter 7/10

Lagledning 6/10


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 28. 2024 22:47