NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Dallas Stars

september 28, 2008 18:09 by Tomas

Laguppställning

 

B.Morrow M.Ribeiro L.Eriksson                                   M.Turco

S.Avery B.Richards J.Lehtinen                                     T.Stephan

F.Brunnström M.Modano S.Ott

C.Conner J.Lundqvist K.Barch

 

M.Niskanen S.Zubov

S.Robidas P.Boucher

T.Daley N.Grossman

 

Jag var osäker på om Dallas skulle ta sig till slutspel förra året, defensiven är bra men vem skulle göra målen? Ack så fel man kan ha. Laget hade två bra offensiva kedjor och bra checkingline. Beväpnade med Brad Richards från T.B kommer Dallas vara förstärkta framåt, frågan är om de har tillräckligt många spelare på kanterna för att utnyttja sin tre topp centrar.

Brendan Morrow och Mike Ribeiro är en vass anfallsduo, vem ska bli tredjelänk är dock öppet. Loui Eriksson spelade en del i förstafemman och gjorde det bra, 23 åringen kan utvecklas till vass målskytt. Även Fabian Brunnström som det var en sådan dragkamp om kan ta plats i toppen. Laget som tidigare var känt för finska spelare har nu fyra svenskar som ordinarie. Sean Avery visade i Rangers att han inte bara är en retsticka, han är tillräckligt bra på rören och har ett överraskande bra handledskott. Coach Brett Hull som själv är minst sagt frispråkig kan nog se till att Avery trivs i gänget. Jere Lehtinen har nominerats till Selke Trophy tre gånger och visade återigen att han är en ligans mest underskattade spelare med 15+22=37 poäng på 48 matcher.

 

Sergei Zubov hör till de absolut bästa pointmans i ligan. Matt Niskanen var en av bara sju backar som lyckades göra minst 20 poäng och samtidigt +20. Phillip Boucher var skadad mycket men har ett mycket tungt skott och kan återigen nå 15 mål. Stephane Robidas gjorde sin bästa säsong och följde upp med ett starkt slutspel där hans spelstil kommer till sin rätt. Trevor Daley, 24, och svenske Nicklas Grossman, 23, har utvecklats till stabila backar som är mogna för större ansvar.

 

Fabian Brunnström slog igenom med dunder och brak förra året i Färjestad vilket ledde till en dragkamp mellan flera NHL klubbar. Han är tidigare odraftad men anses mogen att ta en plats i laget redan i höst. Ryske backen Ivan Vishnevskiy antas ta över Zubovs roll inom något år. Gamle Craig Ludwigs son spelare som sin far, defensiven först. Trevor Ludwig kommer fylla på en mycket bra backbesättning, när andra tagit steget upp i de högre femmorna.

 

Marty Turco hör till de bästa målvakterna i ligan, just utanför topp fem. Han ligger konsekvent kring 91 % i räddningar och hans snitt 2.55 mål per match från 2005-06 är hans sämsta någonsin, vilket visar hans storhet. Unge Tobias Stephan spelade bra i AHL och kommer att gå in som andremålvakt.

 

Forwards 7/10

Backar 8/10

Målvakter 9/10

Lagledning 8/10


Just nu värderat 3.0 av 1 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (2) | RSS

Relaterade poster

Kommentarer

oktober 6. 2008 11:55

Lehtinen har vunnit Selke tre gånger. Get your facts right;)

Apanpapan

oktober 6. 2008 13:42

Tackar, tackar för upplysningen! Smile
Man lär sig något nytt var dag!

Tomas

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 28. 2024 23:16