NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Pittsburgh Penguins

september 28, 2008 18:15 by Tomas

Laguppställning

 

P.Dupuis S.Crosby P.Sykora                                         M-A Fleury

J.Staal E.Malkin M.Satan                                              D.Sabourin

R.Fedotenko M.Talbot M.Cooke

J.Taffe K.Beech T.Kennedy

 

S.Gonchar R.Whitney

H.Gill K.Letang

B.Orpik D.Sydor

 

Pingvinerna har förlorat en mängd spelare sedan finalspelet. Laget har fyllt upp med Miroslav Satan som man hoppas ska få en nytändning precis som Peter Sykora hade förra året. Satan hade sin värsta säsong på 12 år med 41 poäng.  Med Sidney Crosby, 72 poäng på 53 matcher, och Evgeni Malkin, 106 poäng på 82 matcher, kan Satan säkert nå 60 poäng igen. Pascal Dupuis är en bra tvåvägs spelare och är snabb nog för toppkedjorna. Jordan Staal följde upp sin fina rookie säsongs 29 mål med att bara göra 12+16=28. Det är inte ovanligt att unga spelare gör en sämre andrasäsong men det finns mycket tid för förfining. Laget har även förstärkt checkinglinen med Matt Cooke och Ruslan Fedotenko som båda har bra fart på rören.

Pittsburgh kommer ha lika bra offensiv i år men det kommer krävas att flera unga lever upp till sin draftstatus och förväntningar.

 

Sergei Conchar hör till de absolut bästa backarna i ligan. Tillsammans med unge Ryan Whitney styr han PP och neutraliserar motståndarna i egen zon. Store Hall Gill hade en oväntat produktiv säsong med 24 poäng och bildar med den omsusade Kris Latang en effektiv andra enhet. Brooks Orpik antogs vara på väg bort men skrev ett nytt sex års kontrakt, han är stor och mycket tung att möta. Darryl Sydor tillför rutin och offervilja inte minst i PK.

 

Rob Scuderi spelade 71 matcher och är stabil i en mindre roll, kan utmana Sydor om sista platsen. Även Alex Goligoski som togs ut till AHL-All Rookie Team kommer kämpa om en plats redan i höst framför allt efter att ha gjort 28 poäng på 23 slutspelsmatcher. Daniel Fernholm, 24, från Djurgården kommer få det tufft på uttagningarna.  Kanadensaren Luca Caputi gjorde fantastiska 111 poäng på bara 66 matcher i OHL men kommer utmana först om något år. Även Justin Jaffrey kommer förmodligen flyttas upp i AHL i år efter 252 poäng på 246 matcher i OHL. Pengvuins har en stark återväxt inom organisationen även om flera spelare kommer att behöva tid.

 

Mark-Andre Fleury spelade strålande i mål under grundserien innan en skada satte stop. I slutspelet hade han 93.3 % och 2.30 i målnitt. Dany Sabourin gjorde ett fullgott jobb i mål men bör inte spela för mycket. Med Crosby och Malkin i truppen så kan laget utmana om Stanley Cup även i år. De lyfter alla omkring dem och är två av de bästa spelarna i hela världen.

 

Forwards 9/10

Backar 9/10

Målvakter 8/10

Lagledning 8/10 


Just nu värderat 3.0 av 1 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 28. 2024 22:57