NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

New York Islanders

september 28, 2008 18:13 by Tomas

Laguppställning

 

K.Okposo M.Comrie B.Guerin                                      R.DiPietro

M.Sillinger J.Bailey T.Hunter                                        J.MacDonald

S.Bergenheim D.Weight R.Park

A.Hillbert F.Neilsen B.Comeau

 

M.Streit B.Witt

C.Campoli R.Martinek

F.Meyer A.Sutton

 

Islanders har haft det tungt i tuffa Atlantic Division i många år nu. Laget har haft svårt att locka till sig spelare under försäsongerna och när din poängbäste spelare gör 49 poäng, vet du att du har problem.  Klubbledningen verkar ha insett att de trampar vatten, nya direktivet är att bygga med unga spelare och egna draftval. Kyle Okposo gjorde fem poäng på nio matcher och var +3, han kommer att spela från start den här säsongen. Andrafemman bör fyllas på med yngre förmågor, mitt val är årets nr. 9  Josh Bailey. Han är en playmakercenter, 96 poäng i OHL, med en mycket bra blick och kommer under många år framöver att spela med Kyle, det finns ingen anledning att vänta om laget ska gå igenom en föryngring. 

 

Mark Streit gjorde 13+49=62 poäng och har under de senaste åren utvecklats till en av de bästa offensiva backarna i ligan, fr a i PP. Han är också, förutom Doug Weight, lagets enda ”free agent signing”.  Andy Sutton och Brendan Witt är stora och mycket tuffa att möta. De matchas ofta mot andra lagens toppfemmor och i PK.  De andra backarna är inte överdrivet rörliga så kanske en rookie kan slå sig in.

 

Robin Figren har spelat två säsonger i WHL och kommer i år spela för Djurgården, nästa säsong återfinns han nog i USA. Laget bytte till sig 24 åriga Ben Walter från Boston, som fick spela 9 matcher. Han kommer att utmana om en permanent plats i laget tillsammans med finske powerforwarden Jesse Joensuu. Även backar finns som om något år kan utmana om en plats i laget. Aaron Ness gjorde hela 28 mål på 31 matcher för University of Minnesota. Jyri Niemi uttogs till CHL Top Prospect Game där han bland annat vann hårdaste skott tävlingen.

 

Rick DiPietro draftades som nr.1 år 2000. Förra året stod han 63 matcher och hade 90.2 i räddningprocent samt 2.82 i insläppta mål vilket får anses fullgott med tanke på utespelarna. Han är tveklöst den som laget kommer att byggas kring tillsammans med de tidigare draftvalen. Bara 26 år gammal så det finns gott om tid för förbättringar, men laget behöver en enastående prestation från honom om laget ens ska ha en chans att gå till slutspel i år.

 

Forwards 5/10

Backar 6/10

Målvakter 8/10

Lagledning 6/10


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 29. 2024 09:35