NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Vancouver Canucks

september 28, 2008 18:19 by Tomas

Laguppställning

 

D Sedin H Sedin S.Bernier                                            R.Luongo

T.Pyatt R.Kesler P.Demitra                                           C.Sanford

M.Raymond K.Wellwood A.Burrows

D.Hordichuk R.Johnsson J.Cowan

 

M.Öhlund A.Edler

K.Bieksa S.Salo

L.Krajicek W.Mitchell

 

Canucks gjorde fjärde minst mål i hela Western Conference och efter att Näslund och Morrison har flyttat krävs det verkligen att de yngre tar klivet fram. Ett kliv som kan visa sig vara för stort för många av de nya spelarna. Flera har mindre lyckade säsonger bakom sig eller haft svårt att ta en mer permanent plats i sina tidigare lag. Om Demitra får vara frisk kan han göra 65+ poäng om Kesler eller Wellwood kan avlasta en del av det offensiva jobbet. Det har visat sig vara problematiskt att hitta tredjelänken i Sedinkedjan, kanske hittas den i år. Frågan är dock vem förutom Daniel Sedin som når 25 mål under året, eller om någon gör det?

 

Backbesättningen hör till de starkaste i hela ligan och har varit det de senaste åren. Öhlund missade 30 matcher, Salo 20, Bieksa 50 osv under fjolåret men får de vara friska så blir det snålt med målchanser för motståndarna. Samtidigt som flera backar mycket väl kan göra 40 poäng vardera. Alexander Edler är bara 22 år och kan utvecklas till en riktig toppback. Sami Salo har ett av de bästa slagskotten bland alla backar och bör kunna göra kring 15 mål.

 

Danske Hansen gjorde ett par korta gästspel och kanske kan ta en plats under uttagningarna. Han är högerfattad och kan spela båda ”winger” positionerna. Jason Krog, 32 år, spenderade fjolårs säsongen med Chicago Wolves i AHL. Han producerade 112 poäng (39-73-112) på 80 matcher och dominerade tillsammans med Darren Haydar, som ännu är utan kontrakt. Annars kan det vara värt att byta bort någon av topp fyra backarna och ett draftval för en målskytt. Mats Sundin har erbjudits ett monsterkontrakt på ca.120 miljoner för två år men jag har svårt att se att han skriver på för ett lag som inte säkert tar sig till slutspel.

 

Luongo har visat att han klarar trycket i en större klubb med krav på vinster. Han är en de absolut bästa målvakterna i hela ligan och spelar 70 matcher varje år, vilket bevisar hur viktig han är för att Vancouver ska ha en chans att ta sig till slutspel igen.

 

Forwards 4/10

Backar 9/10

Målvakter 10/10

Lagledning 6/10

 


Just nu värderat 4.0 av 1 människor

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 28. 2024 22:55