NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Washington Capitals

september 28, 2008 18:20 by Tomas

Laguppställning

 

A.Ovechkin S.Fedorov N.Bäckström                            J.Theodore

A.Semin M.Nylander V.Kozlov                                    B.Johnson

T.Fleischman B.Laich C.Clark

D.Brashear B.Gordon M.Bradley

 

T.Poti M.Green

J.Schultz B.Pothier

S.Morrisonn J.Erskin

 

Washington lyckade just knipa första platsen i Southeast Divison och gick till slutspel. Vi har inte varit bortskämda med 50-målssäsonger de senaste åren i NHL, in kommer Ovechkin och gör 65 Mål! Den energiska nr 8 har på tre säsonger gjort otroliga 163 mål och 310 poäng på 245 matcher. Fast han spelar så uppoffrande och fysiskt så har han bara missat en match. Tillsammans med Nicklas Bäckström bildar han en fruktad duo som kommer utvecklas ytterligare. Tredjelänken i kedjan var ofta Viktor Kozlov som gjorde en mycket stark säsong, men framför allt skapar han utrymme och hjälper defensivt, något som Nyllet behöver hjälp med. Mikael Nylander hade usla -19 även om han gick mot en av sina bästa säsonger innan skadan. Alexander Semin har gjort 64 mål de två senaste säsongerna och kan med en playmaker vid sin sida nå 40 mål. Sergei Fedorov kan spela lika bra defensivtsom någon forward i ligan men borde kunna skapa mer tillsammans med Ovechkin än vad Kozlov gjorde.

 

Mike Green kom från ingenstans och gjorde 18 mål och totalt 56 poäng. Brian Pothier och Tom Poti kan stödja honom offensivt och avlasta i PP. Stora Jeff Schultz och John Erskins rensar i egen zon och plockar bort motståndare framför egna målet. Milan Jurcina kan fylla på vid skador efter 75 matcher och nio poäng har han visat att han klarar av spelet i NHL. Med tanke på hur välbalanserat laget är bör de utmana om Southeast Divison titeln även i år.

 

Karl Alzner valdes som nr 5 2007 och hade en övertygande säsong i WHL med 47 poäng på 63 matcher. Han kommer dock få det svårt att ta en plats redan i år men Capitals kan låta honom växa i AHL något år. 20 årige store Finländaren Oskar Osala har redan testat två år i OHL och har gjort det bra. Han spelade dessutom utmärkt i j-VM och gjorde 8 poäng på 6 matcher. I årets draft valdes Bengt-Åke Gustafssons son Anton som nr 21. Anton spelar redan mer som en transatlant, med aggressivitet och fart och han förväntas bli ett starkt tillskott i huvudstaden om några år.

 

Mycket överaskande blev det inget nytt kontrakt med Huet som spelat en avgörande roll i slutspelsracet. Istället kom Jose Theodore in från Colorado där han spelat bättre än vad han gjort på många år. Det är dock tveksamt om han kan bära laget hela vägen med tanke på hans svajiga spel sedan 2003-04. Brent Johnson har rutin nog för att dela ansvaret i mål men har inte övertygat de senaste åren.

 

Forwards 9/10

Backar 7/10

Målvakter 7/10

Lagledning 8/10


Just nu värderat 4.0 av 2 människor

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 29. 2024 09:28