NHL och Elitserie -blogg
Här bloggar vi om NHL och elitserien

Colorado Avalanche

september 28, 2008 18:06 by Tomas

Laguppställning

 

W.Wolski J.Sakic M.Hejduk                                         P.Budaj

R.Smyth P.Stastny M.Svatos                                        A.Raycroft

D.Tucker T.Arnason T.J Hensick

P.Ledin I.Laperriere B.Guite

 

J.M Liles R.Salei

J.Leopold B.Clark

S.Hannan A.Foote

 

Colorado har varit kända i många år som ett av de mest offensiva lagen i NHL. De senaste åren har det varit en sanning med modifikation. Laget hade under fjolåret många skador på viktiga spelare som Joe Sakic och Ryan Smyth, samtidigt som andra inte nådde sin potential. Sakic står fortfarande utan kontrakt men hans 40 poäng på 44 matcher visar att han fortfarande vid 38 års ålder är en av de vassaste centrarna i hela världen. Om han mot förmodan inte skulle skriva på har Colorado ett stort hål att fylla.  Paul Statsny har visat att han kan vara förstacenter men varken Hejduk eller Svatos har nått den målproduktion som är nödvändig om laget ska ta sig till slutspel. Nyanlände, och förhoppningsvis nytände, Darcy Tucker kommer att bidra med kraft och kämparglöd tillsammans med Per Ledin och Ian Laperriere. Om de slipper skador så bör de ta sig till slutspel, om Foppa skriver på kan de över en natt bli Stanley Cup kandidater.

 

Backarna ger ett mycket stabilt intryck, de kan alla spela över 20 minuter per match. De är dessutom storväxta utan att vara orörliga. Poängen kommer framför allt komma från Liles klubba, men även Salei, Clark och Leopold bör göra kring 30 poäng. Daniel Tjärnqvist bör kunna utmana om en plats bland backarna, så även unge Kyle Cumiskey.

 

T.J Hensick antas vara en top sex forward men med Sakic och Statsny i truppen hamnar han nog i tredje. Han gjorde elva poäng på 31 matcher förra året. Kaptenen för University of Minnesota, Ryan Stoa, kommer att kämpa om en plats i laget om något år, känd för sin målkänsla kommer han kanske att ta Hejduks plats. David Jones och Cody McCormick har spelat en del redan och kommer få fylla på under året om skador drabbar laget igen.

 

Det stora problemet som Colorado måste lösa är målvakterna. Theodore och Budaj har delat på ansvaret men ingen hade övertygat, fören i slutet på året. Då tog Theodore på sig masken och spelade riktigt bra men han skrev istället på för Washington. Colorado fyllde på med Raycroft som hade en miserabel säsong i Toronto kassen, vilket kanske inte helt kan skyllas på honom. Han har en säsong med 2.05 insläppta mål och 92.6 räddningsprocent säsongen 2003-04, sedan dess har han dock inte varit nära de siffrorna. Budaj har tre säsonger bakom sig i Colorado, förhoppningen är att 25 åringen blossar ut i år och blir en ”keeper” som laget kan lite på.

 

Forwards 8/10

Backar 8/10

Målvakter 5/10

Lagledning 8/10


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier: Nhl
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS

Relaterade poster

Lägg till kommentar




[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live överblick

april 29. 2024 00:48